preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

Fizika

voditelj Kristijan Jabuka Smiljanić, učitelj matematike i fizike

 

Grupa „mladih fizičara“ okuplja učenike koji žele produbiti svoje znanje iz fizike i proširiti horizonte poimanja svijeta oko sebe. Namijenjena je prvenstveno učenicima
završnog razreda osnovne škole budući da se tematski prolaze sadržaji i sedmog i osmog razreda. Rad „mladih fizičara“ osmišljen je dvojako:

1)      Kao čisto praktičan dio gdje se učenici odlučuju za neki projekt, tj. eksperimentalni rad na razini osnovne škole. Ispituju se uvjeti izvođenja pokusa, koje sve fizikalne veličine utječu na ishod rezultata, prezentira se način rada i objašnjava njegova svrha.

2)      Kao mješavina teoretskog i praktičnog dijela. Opet je i u tom slučaju pokus nezaobilazan i sastavni dio ovakvog rada. Učenici se uče preciznosti u mjerenju, pažljivosti i savjesnosti u radu kao bitnim pretpostavkama uspješnosti eksperimenta. Redovno gradivo nadopunjuje se dodatnim i izbornim sadržajima koji još više mogu motivirati u želji za spoznavanjem.

Učenici se na grupi mogu baviti kreativnim radom koji prije svega ima i praktično ispunjenje te kao takvo za učenike ima i uporabnu vrijednost. Svoj angažman djeca su pokazala na državnom i županijskim natjecanjima.

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / www.os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju