preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

GEOGRAFIJA

voditeljica  Desanka Bosanac, učiteljica geografije i povijesti

 

Dodatna nastava iz geografije u našoj školi održava se kontinuirano od 1995. godine. Uključuje učenike od 5. do 8. razreda koji pokazuju izraziti interes za proučavanje i istraživanje geografskih sadržaja.

Cilj dodatne nastave geografije je: proučavati, otkrivati, istraživati pojave i procese u prostoru i njegovati geografski način mišljenja i razvijanje socijalnoafektivnih sposobnosti učenika.

Plan i program izrađuje učitelj-voditelj prema interesima i dobi učenika.

Metode kojima se realiziraju plan i program dodatne nastave su: metoda demonstracije, otkrivačka, istraživačka, problemska, grafička, terenska, izvanučionička i projektna.

Stečena znanja i vještine učenici provjeravaju kroz igru, kvizove i natjecanja. Natjecanje se provodi u školi, te najbolji prolaze u drugi rang – županijsko natjecanje.

Naši učenici su vrlo uspješni pa su neki imali priliku pokazati svoje znanje i na Državnom natjecanju. Najuspješniji učenici; sada bivši:

- Valentino Škvorc u 6. razredu 1998. godine 1. mjesto na Županijskom natjecanju i 3. mjesto na Državnom natjecanju u Vukovaru

- Monika Šipoš u 6. razredu 2004. godine 1. mjesto na Županijskom natjecanju

- Jelena Cirković u 7. razredu 2007. godine 1. mjesto na Županijskom natjecanju i 6. mjesto na Državnom natjecanju u Omišu

- Druga i treća mjesta na Županijskom natjecanju osvajali su: Klara Križaić, Hrvoje Cirković, Filip Cirkvenčić, Klaudio Čurin, Zoran Pintar, Mario Pintarić, Sanjin Nestić, Darjan Horvat, Damjan Križaić, Maja Danilović i Lana Matić.

Kao učiteljica-voditeljica dodatne nastave ponosna sam na naše mlade geografe – bivše, sadašnje i buduće.

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / www.os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju