preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica

 

voditeljica Mirjana Janković – učiteljica njemačkog jezika

 

Svake godine je organizirana dodatna nastava njemačkog jezika za sve učenike koji žele proširiti  i utvrditi svoje znanje jezika. Učenici dodatno rade 2 sata tjedno, a u dogovoru s učiteljicom određuju cilj i način rada s obzirom na njihove želje i potrebe. Najviše se radi na proširivanju rječnika, razvijanju sposobnosti govora, čitanja i slušanja s razumijevanjem, pisanja, te se utvrđuje znanje jezičnih zakonitosti. Znanje se utvrđuje različitim aktivnostima, na primjer: čitanje literature na stranom jeziku, izrada plakata, dramatizacije svakodnevnih situacija, pisanje sastavaka, igranje društvenih igara na njemačkom jeziku i drugo. Nakon renoviranja i dograđivanja škole, te opremanjem najmodernijim nastavnim sredstvima i pomagalima, vrlo je olakšan  rad, te se učenici u usvajanju i utvrđivanju gradiva koriste i internetom, to jest rješavaju interaktivne vježbe na različitim edukativnim stranicama. Velika prednost istih je što svaki učenik istog trenutka dobiva povratnu informaciju. Brzina i težina zadataka ovisi o predznanju učenika, čime je rad maksimalno individualiziran.

Mnogi učenici su se pripremali za natjecanje u znanju njemačkog jezika, koje se organizira za učenike osmih razreda od 1997. godine. Učenici su uspješno predstavljali školu na županijskim i državnim natjecanjima. Najbolje rezultate su postigle učenice Melani Podgorelec (školska godina.2005./2006., Bizovac) i Nataša Miljančić (2006./2007., Makarska).

CMS za škole logo
Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica / Glavna 55, HR-40321 Mala Subotica / www.os-mala-subotica.skole.hr / ured@os-mala-subotica.skole.hr
preskoči na navigaciju